Image Alt

MANIKIR/PEDIKIR

Koliko često ste pročitali u novinama “Lak za nokte, gel lak, gel … je najotrovniji kozmetički preparat“ ili “Oprez: Lak za nokte može da ugrozi zdravlje“…

Još u 2006. godini, ideja o laku za nokte kao štetnoj supstanci privukla je veliku pažnju zdravstvenih organizacija. Naime, ova tvrdnja bila je potkrepljena štetnim hemijskim sastavom lakova za nokte, najčešće nazivanim „toksičnim triom“, koji se može naći u vodećim brendovima lakova za nokte. Trio se sastoji od formaldehida, koji se koristi za učvršćivanje laka, toluena zaduženog za ravnomerno raspoređivanje boje i dibutil ftalata koji daje sjaj.

Šta se izmenilo od tada, sem što je dokazana toksičnost još četri komponente u laku? Na našem tržištu skoro da se nije promenilo ništa. Svest o štetnosti ovih toksičnih komponenti je veoma mala, a država još uvek nije propisala zakone kojim se zabranjuje prodaja ovakvih proizvoda. Naime, opasnost od ovih sastojaka leži u tome što se preko nokta ili kože apsorbuju u organizam, a mogu i da se udahnu.

Mi brinemo o vašem zdravlju i u to ime smo se opredelili za ZOYA vegan lakove za nokte, bez štetnih supstanci i apsolutno bezbedne.