Image Alt

Micro-Puncture Lab

Starenje tkiva je izuzetno kompleksan proces koji nastaje kao neizbežna lančana reakcija: sve dermo-epidermalne strukture, bilo ćelijske (fibroblasti, keratinociti…) bilo fibrinske (kolagen iz dermisa i dermo-epidermalnog spoja, elastin) i bitne biohemijske komponente kako dermisa tako i epiderma (dermalna hijaluronska kiselina, epidermalni lipidi, prirodni faktor vlaženja – NMF) stradaju, menjaju se, razlažu i ponekad i nestaju.

Na primer, u periodu od 20. do 80. godine života broj dermalnih fibroblasta, ćelija koje proizvode kolagen i elastin, smanjuje se u dermi za polovinu.

Biologique Recherche je kompletnu strategiju nege kože bazirao na tesnoj vezi između dermisa i epiderma –  celina koje su u konstantnoj komunikaciji. Sve to omogućava da se regenerativno svojstvo na spoljašnje slojeve kože (epiderm i stratum corenum) može preneti i na najdublje slojeve funkcionalne celine koju nazivamo kožom, i to kompleksnom interakcijom ćelijskih signala koji se prostiru kroz ovaj interfejs.

Metoda Micro-Puncture Lab:

Ova nova dimenzija u nezi kože koju nudi Biologique Recherche daje značaj tehnici mikropunkture u kozmetici. Sada kozmetičari imaju na raspolaganju novi, izuzetno efikasan instrument koji na dermo-epidermalne razmene deluje ciljano i s velikom preciznošću pospešujući rezultate ostalih tehnika Biologique Recherche.

Odmah vidljivi rezultati ove metode zasnivaju se na dve osnovne vrste dejstva:

1. Samo-indukovana inflamatorna reakcija koju izaziva ova metoda:

Metoda Micro-Puncture Lab bazira se na sposobnosti epiderma da se sam regeneriše kada je stimulisan. Zapravo, mikroperforacije iglom koje prouzrokuju neznatnu inflamaciju epiderma pomažu da se aktivira faza regeneracije koja sledi posle zapaljenske faze. Proces regeneracije obuhvata različite vrste ćelija koje obnavljaju „oštećeno“ kožno tkivo. Time se pospešuje stvaranje vlakana i poboljšava kvalitet epiderma, kao i dermalnog i epidermalnog međućelijskog „cementa“.

Kada dođe do mikroperforacija, neutrofili (vrsta belih krvnih zrnaca) oslobađaju faktore rasta koji stimulišu aktivnost fibroblasta. Tako stimulisani, fibroblasti stvaraju kolagen, elastin i glikozaminoglikane (uključujući i hijaluronsku kiselinu). Ove supstance ostaju u dermo-epidermalnom spoju. Sinteza kolagena, elastina i glikozaminoglikana pomaže da se ojača epidermalno tkivo.

Rezultat: koža izgleda finije, sitne bore su izglačane a vidljiva oštećenja na koži, poput ožiljaka, su ublažena.

2. Poboljšanje selektivne propustljivosti epiderma za biološki aktivne supstance:

Istovremeno sa primenom tehnike mikropunkture, na epiderm se nanosi izuzetno aktivan koktel biološki efikasnih supstanci, kao što su peptidi za regeneraciju, polivitaminski kompleksi, Q-koenzim, esencijalne amino-kiseline i ostali molekuli sa svojstvima regeneracije, čime se dupliraju trenutni i dugotrajni efekti reparacije epiderma.

PREDNOSTI:

Ova metoda se bazira na površinskoj mikrostimulaciji , 0.25 mm u dubinu kože (što je strogo ciljana intra-epidermalna zona bez rizika od krvarenja). Ovu metodu mogu praktikovati u različitim zemljama specijalno obučeni i stručni kozmetičari.

Tretman je praktično bezbolan. Koriste se sterilne igle, samo za jednokratnu upotrebu. Postižu se efekti stimulacije intra-dermalne proizvodnje kolagena i pospešuje prodiranje koktela aktivnih sastojaka za regeneraciju (Cocktail d`Actris Regenerants).

Za razliku od rolera koji se koriste u mezoterapiji, metoda Micro-Puncture Lab ne podiže epiderm tako da ne povređuje kožu. Osim toga, zona u kojoj se radi sa iglama ima oko 1 cm u prečniku tako da je ova metoda mnogo preciznija od rolera, omogućavajući postizanje ciljanih rezultata koji se savršeno mogu kontrolisati.

Intradermalne igle od 2 mm namenjene samo za primenu od strane lekara mogu se prilagoditi i za tretman Micro-Puncture Lab.

POTREBNI PROIZVODI:

  • Mleko VIP O2, Mleko Biosensible, Mleko E.V.
  • Losion P50W
  • Koktel aktivnih sastojaka za regeneraciju (Cocktail d`Actifs Regenerants) + Micro-Puncture Lab
  • Serum Biosensible
  • Maska Biologique Feerie ili Maska Collagene Caviar (Kolagenska maska s ekstraktom kavijara) ili E vital Maska + L`Eauxygenante
  • Fluid VIP O2 i Serum Yall O2