Image Alt

Dermoabrazija

Mikrodermoabrazija lica za blistav ten i glatku kožu!

Mikrodermoabrazija je postala jedan od najpopularnijih tretmana u svetu za blistav ten i čistoću kože lica, i to ne bez razloga. Radi se o bezbolnoj terapiji koja pomoću dijamantskih čestica koje su na vrhu aplikatora, kontrolisano uklanja površinski sloj kože i time podstiče njezino intenzivno obnavljanje. Na taj način povećava se otpornost kože i kapacitet za vlagu.

Ova procedura  podstiče: cirkulaciju i ishranu kože, otpušava pore, učvršćuje kožu i poboljšava njenu elastičnost.

Kako mikrodermoabrazija deluje na kožu?

Smatrajte mikrodermoabarziju idealnim mehaničkim pilingom.

Smanjuje sunčane pege, staračke pege (hiperpigmentacije) – uklanja znake foto starenja.

Smanjuje proširene pore i pliće bore.

Stimuliše nastanak novog kolagena.

Poboljšava tonus i teksturu kože.

Koža postaje glataka i sjajna, a njena sposobnost apsorpcije i iskoristljivosti preparata za negu postaje veća.

Šta je to dijamantska mikrodermoabrazija?

Dijamantska mikrodermoabrazija je mehaničko uklanjanje površinskih, izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa vakumom i dijamantskom glavom, koji ujedno vrše i vakuum masažu, što doprinosi boljem čišcenju lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Podstiče se rast novih ćelija kože u bazalnom sloju.

Ciklus samostalnog odbacivanja mrtvog sloja kože traje 2 nedelje, a u zrelijim godinama se usporava, pa ga treba ubrzati. Kod masne kože mladih ne dolazi do redovnog ljuštenja starih ćelija što stvara sklonost ka aknama. Stoga se ovaj tretman preporučuje i mladim i zrelim kožama.

Stanje kože je vidno bolje već posle prve procedure.

Mikrodermoabrazija se može koristiti uz voćne kiseline i karboksi terapiju ili kao uvod u medicinske tretmane podmlađivanja i lečenja ožiljaka i akni.

Tretman se radi u razmaku od 10 do 14 dana. Idealno je uraditi 4 vezana tretmana, a zatim napraviti pauzu ili da pacijenti dolaze jednom mesečno na održavanje, a posle tri do četiri meseca se opet ponovi ciklus od 4 tretmana.

Sam tretman traje od 10 do 20 minuta, vrlo je konforan i za pacijenta i za terapeuta.