Image Alt

Seconde Peau

Premijerno u svetu profesionalne nege kože – Biologique Recherche vam predstavlja Seconde Peau.
Inspirisana medicinskim procedurama u lečenju pacijenata sa ozbiljnim opekotinama, Seconde Peau je maska koja sadrži hijaluronsku kiselinu 80% medicinskog porekla, a dobijena je postupkom elektroupredanja.

Hijaluronska kiselina je superioran molekul sposoban da veže 1000x veću masu vode od svoje molekulske mase.
Hijaluronska kiselina farmaceutskog kvaliteta u sastavu Seconde Peau čistija je i do 40x koncentrovanija od hijaluronske kiseline u tradicionalnim kozmetičkim proizvodima.
Zahvaljujući veoma niskoj molekulskoj masi (77 kDa), ima odlična regenerativna svojstva, stimuliše sintezu kolagena i smanjuje broj i dubinu bora.

FLASTERI
Bilo je potrebno 10 godina istraživanja da bi se primenila prva mašina za elektroupredanje hijaluronske kiseline.
Proizvodnja flastera Seconde Peau počinje ubrizgavanjem čiste hijaluronske kiseline u mašinu za elektroupredanje, koja radi poput 3D štampača.
Zahvaljujući ovom neverovatnom inovativnom postupku, tkanjem nanovlakana hijaluronske kiseline dobijaju se podloge za flastere Seconde Peau.
Tako je mašinom za elektroupredanje prvi put napravljena kozmetička maska.
Serum Seconde Peau pospešuje bioraspoloživost hijaluronske kiseline sadržane u flasterima i pruža efekat liftinga i peglanja kože.

EFIKASNOST
Tretman Seconde Peau ubrzava obnavljanje ćelija i pospešuje cikatrizaciju radi postizanja odmah vidljivog i trenutnog efekta zategnutosti kože. Poboljšava koheziju, čvrstoću i gustinu tkiva, a istovremeno oblikuje konture lica:
•Širina epidermalne lezije je smanjena za 22%
•Zatvaranje epidermalne rane poboljšano je za 70%

*** Ovaj tretman predstavlja kozmetičku alternativu injekcijama i namenjen je svim tipovima zrele kože sa oštećenjima usled starenja.
Preporučuju se 3 tretmana u razmaku od jedne sedmice, koje je poželjno ponavljati na svaka 3 meseca.