Image Alt

Air brush

Da li je potamnjivanje airbrush-om štetno?

Nije. Preparat koji se koristi za samopotamnjivanje je na bazi DHA (dihidroksiacetona) koji je odobren za kozmetičku upotrebu od strane FDA (Food and Drug Administration) od 1973. godine. DHA potiče od rafinisane šećerne trske i šećerne repe. Taman ten nastaje posle reakcije DHA i aminokiselina iz kože. Boja traje oko 7 dana jer se DHA vezuje za površinski deo kože koji se za to vreme zameni dok se unutrašnji sloj kože ne menja. Međutim, svi preparati nisu isti i neki mogu da sadrže prejake sastojke. Preparati koje mi koristimo su bez alkohola, bez ulja, bez parabena, bez alergena i dermatološki su testirani. Mi koristimo samo DHA koji potiče sa farmi gde su biljke gajene na organski način i koje su Ekocert sertifikovane. Ukoliko nikada niste imali tretman potamnjivanja kože i imate osetljivu kožu, preporučljivo je pre tretmana da uradite test osetljivosti.

Kako se pripemiti za tretman airbrush-om?

Ukoliko svakodnevno pri tuširanju ne koristite sunđer za kupanje poželjno je da dva dana pre tretmana (nikako na dan tretmana) uradite piling celog tela kako bi se mrtvi sloj kože odstranio. Posebno obratiti pažnju na kolena, risove, laktove, predeo iznad šaka i oko vrata zato što se tamo nalazi najviše mrtve kože gde bi se boja nepotrebno zadržavala. Brijanje, depilacija ili piling posle nanošenja boje nisu preporučljivi jer se time boja brže odstranjuje, ali neće uticati na stvaranje fleka. Negovana i dobro hidrirana koža je najbolja priprema. Posebno vodite računa o već pomenutim mestima gde je koža suvlja, koristite dobra mleka za telo i održavajte kožu zdravom i elastičnom.

Neposredno pre tretmana potrebno je da koža bude čista i suva. Ne sme se nanositi dezodorans, šminka ili parfem kako oni ne bi uticali na ravnomerno razvijanje boje. Obucite taman kupaći kostim/donji veš tokom tretmana ili možete biti bez odeće, sve zavisi od Vas. Kosa treba da bude podignuta i za vreme tretmana treba skinuti nakit, kako bi boja prekrila čitavo telo.

Nakon tretmana nosite komotniju i tamnu odeću kako ne bi oštetili boju. Da biste izbegli da vam prilikom tretmana odeća poprimi neznatnu količinu boje, posle tretmana uvek nosite tamnu i komotnu pamučnu odeću. Lako se zaboravi da je Vašem tenu potrebno oko 6 sati da se razvije i da se do vašeg prvog tuširanje može desiti da se mali deo bronzera koji se nalazi u rastvoru za potamnjivanje, skine na odeću. Nošenjem komotne odeće postižete da se manje bronzera skine na odeću, a nošenjem tamne odeće biće naravno manje primetno. Nošenjem uske odeće kada je velika vručina, možete čak i da sprečite pravilno razvijenje tena.

Koliko traje tretman airbrush-om?

Nanošenje boje i sušenje traju oko 10 minuta. Odmah po nanošenju videćete boju, ali tu je i sloj koji se spira prilikom prvog tuširanja. Ispod tog sloja Vaš pigment počinje da se razvija stvarajući taman ten i taj proces traje i naredna 6 do 8 sati. Pun efekat tretmana imaćete naredna 3 do 4 dana nakon kojih boja počinje da bledi, ali je i dalje postojana narednih 7 dana. Mesta koja najviše dolaze u dodir sa vodom, kao što su lice i ruke, prva počinju da blede.

Kako postupati posle tretmana i produžiti trajanje boje?

  • Izbegavajte kontakt sa vodom i preveliku fizičku aktivnost do prvog tuširanja posle tretmana (dok se boja ne razvije)
  • Takođe, ne koristite nikakve preparate tokom prvog tuširanja nakon tretmana
  • Tokom prvog tuširanja, koje treba da traje veoma kratko, videćete da se boja malo ispira – ne brinite, to je sasvim normalno. Nastavite sa tuširanjem, ali što nežnije, dok boja ne prestane da se ispira. Umesto uobičajnog brisanja, kožu osušiti tapkanjem peškirom
  • Preporučljivo je koristiti mleko za telo, čak i dva puta dnevno, pogotovu kod osoba sa suvom kožom, kako bi se boja zadržala sto duže i ravnomernije
  • Nemojte raditi piling sve vreme dok imate boju. Ukoliko posle 10 dana primetite da se na nekim mestima boja i dalje zadržala, uradite piling ili kožu posle tuširanja dobro istrljajte peškirom.

Da li preparat štiti od sunca, tj. da li ima zaštitni (SPF) faktor?

Ne. Preparat ne štiti od sunčevih zraka i nije preporučljivo sunčati se 24 h nakon tretmana. S druge strane, klijenti često urade tretman pre odlaska na letnji odmor kako bi izgledali preplanulo dok se ne pojavi taman ten od sunčanja. Tako da, dok se sunčate, uvek koristite kremu sa zaštitnim faktorom.

Preparat je posebno pogodan za osobe sa pegama i one koji imaju vitiligo.

Osobama ispod 18 godina treba saglasnost roditelja za tretman, a za decu ispod 12 godina tretman nije preporučljiv.

Naši preparati za potamnjivanje su potpuno prirodni i bezbedni za vašu kožu

Poput Vas, i mi verujemo da preparat koji nanesete na kožu mora biti najbolji i najbezbedniji! Naš preparat sadrži najčistiji Ecocert sertifikovani Dihidroksiaceton (DHA), estrahovan iz organski gajenih biljaka. Pored DHA u preparat je dodata eritruloza koja doprinosi da vam ten bude trajniji i bledi ravnomernije. Eritruloza je šećer koji potiče iz biljaka (malina) i radi na isti način kao DHA osim što je potrebno duže vreme da deluje.

Ovaj jedinstveni asortiman koji Vam nudimo kombinuje najčistije dostupne sastojke što utiče da naši proizvodi ne sadrže alergene, parabene, ulja ili alkohol. Takođe naši preparati su prošli sva dermatološka ispitivanja po standardima Evropske Unije i Srbije i posedujemo zdravstveni sigurnosni sertifikat izdat od strane Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu.